جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئیس دانشکده صدا و سیما قم گفت: رسانه‌ها در کنار ترویج وقف، باید فرهنگ استفاده از موقوفات را در جامعه نهادینه کنند.

کمال اکبری، رئیس دانشکده صدا و سیما در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه،‌ با اشاره به لزوم احیای فرهنگ  وقف در جامعه، گفت: وقف یکی از مهم‌ترین سنت‌های اسلامی و مورد تأکید ائمه(ع) می باشد و منابع مالی ترویج دین و تبیین احکام اسلامی در جهان از این طریق فراهم می شود.

وی با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در فراگیر نمودن فرهنگ وقف، ادامه داد: رسانه می‌تواند با توجه به جایگاهی که امروز در عرصه‌های مختلف جامعه بشری دارد،  نقش ارزنده‌ای را در زمینه ترویج این فرهنگ در جامعه ایفا نمایند.

رییس دانشکده صدا و سیما قم با تأکید بر این که رسانه‌ها باید در کنار ترویج وقف، فرهنگ استفاده درست از آن را نیز ترویج کنند، ابراز داشت: در حال حاضر موقوفات فراوانی در اختیار داریم که رسانه می تواند با ورود در این عرصه، فرهنگ استفاده درست از این موقوفات را برای تأثیرگذاری بیشتر، تبیین و نهادینه نماید.

 

* لزوم احیای موقوفات حوزوی

اکبری با اشاره به این که موقوفات حوزوی فراوانی وجود دارد، ولی با وجود این موقوفات، مشکلات مالی نیز بر سر راه فعالیت‌های حوزه ها وجود دارد، تاکید کرد: احیای موقوفات حوزوی می‌تواند منبع مالی قابل توجهی برای نشر معارف اسلامی در جهان باشد.

وی به تصرف برخی از موقوفات اشاره کرد و گفت: موقوفات زیادی اعم از زمین‌های مزروعی و مراکز بزرگ صنعتی، ‌آموزشی و... وجود دارد که متأسفانه در محل اصلی خود صرف نشده است.

رئیس دانشکده صدا و سیما قم با بیان این که اگر فرهنگ استفاده از موقوفات در مسیر‌های تعیین شده، در جامعه وجود نداشته باشد، تأثیر وقف از بین می رود، ادامه داد: باید دقت داشت که مراکزی چون سازمان اوقاف و امور خیریه و یا افرادی که دغدغه دین و فرهنگ اسلامی را دارند، به عنوان متولیان موقوفات انتخاب شوند؛ البته رسانه می‌تواند در این عرصه نیز  ورود یابد و ویژگی های متولیان را به همگان معرفی نماید.

اکبری در پایان خاطرنشان کرد: اگر موقوفات موجود در راستای ترویج معارف اهل‌بیت(علیهم‌السلام) احیا شوند، در عرصه مبارزه با تهاجم فرهنگی و ‌ترویج احکام اسلامی می‌توانیم با قدرت پیش رفته و کارهای ارزشمندی انجام دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha